PKO BP udostępnił nową funkcję dla kart w aplikacji mobilnej. Można teraz samodzielnie potwierdzać transakcje kartami, które wymagają dodatkowej weryfikacji. Jest to ułatwienie pozwalające oszczędzić czas.
Jeżeli system PKO BP wykryje podejrzaną transakcję kartą lub wypłatę gotówki, karta może zostać czasowo zablokowana. Dostaniemy wtedy powiadomienie PUSH w aplikacji mobilnej oraz SMS.
PKO BP wprowadził nową funkcję pozwalającą samodzielnie potwierdzać transakcje kartami, które wymagają dodatkowej weryfikacji.
W takiej sytuacji możemy:
- potwierdzić, że to nasza transakcja - wtedy karta zostanie automatycznie odblokowana i można jej używać jak dotychczas,
- wskazać, że nie rozpoznajemy transakcji – wtedy karta zostanie natychmiast zastrzeżona. W aplikacji od razu pojawi się nowa karta, którą można dodać np. do Apple Pay, Google Pay lub Samsung Pay i płacić telefonem oraz w internecie. Karta zostanie wysłana ponownie.
Jak twierdzi bank nowa funkcja pozwoli szybciej reagować na czasową blokadę karty i samodzielnie podejmować decyzje o sposobie postępowania.

Pokaż / Dodaj komentarze do:
PKO BP odkrył, że klient wie, czy sam płacił kartą. Wreszcie